Vianoce v našom zariadení

Aj napriek tomu, že Vianoce sú každý rok, ich atmosféra je vždy jedinečná a nenahraditeľná. A takúto jedinečnú atmosféru sa snažíme každý rok urobiť aj my v našom zariadení pre našich prijímateľov. Vianoce nie sú časom radosti len pre tých najmenších ale naopak, aj pre tých najstarších. Ich podstata nespočíva len v dobrom jedle či darčekoch. Ich najvyššia podstata spočíva v láske. V láske k rodičom, deťom, blízkym osobám. A takúto jedinečnú atmosféru so sebou prinášajú práve Vianoce, kedy sa počas roka na chvíľu zastavíme a uvedomujeme si prítomný okamih, tešíme sa z maličkostí života. Takéto vzácne chvíle so sebou prinášajú tieto sviatky.

Vianočné sviatky sme začali výzdobou stromčekov a areálu zariadenia. Každé poschodie má svoj stromček, ktorí si prijímatelia vyzdobili podľa svojich predstáv. Niektoré výzdoby si vyrábali samostatne. Tak ako každý rok, aj tento rok sme sa rozhodli zapojiť sa do krásneho projektu s názvom „Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok.“ Ľudia z celého Slovenska sa rozhodli naplniť krabice láskou a tak potešiť našich prijímateľov a spríjemniť im tento čarovný čas. Krabice nám osobne doručila Aďka Roháriková a následne sme ich odovzdávali jednotlivým prijímateľom. V rámci tohto obdobia nás  navštívili aj seniorky z klubu dôchodcov z Hnúšti, ktoré si pre nás pripravili vystúpenie. Počas Vianoc nás obdarovala aj lekáreň Tisovec, ktorá si pre našich prijímateľov pripravila balíčky s čajíkom, s vitamínmi a s ručne vyrábanými anjelmi.

Vianočné sviatky sme tak prežili v príjemnej atmosfére, ktorá naplnila srdcia nás a našich prijímateľov láskou a čarovnými chvíľami.