Ako sa hovorí, lepšie raz vidieť, ako stokrát počuť. Preto sme sa po dohode s riaditeľom Mestských lesov v Tisovci Ing. Karolom Kubínim rozhodli stráviť aprílové predpoludnie v tisovskej prírode. O projekte Lesného skanzenu sme už veľa počuli, ale o jeho nápaditosti a jedinečnosti sme sa chceli presvedčiť na vlastné oči. Z opustenej záhrady vyrástol krásny malý areál ukrytý pred ruchom mesta a hlavnej cesty. Nájdete tu altánok s otvoreným ohniskom, informačné tabule, ktoré oboznamujú malých aj veľkých návštevníkov s lesom, jeho funkciou, s negatívnym vplyvom odpadov na životné prostredie. Pôsobivú atmosféru dotvára jazierko s dreveným mostíkom,adeprítomné drevorezby zvierat a iné zaujímavosti ako napríklad domčeky pre hmyz. Nadšenci prírody si tu určite prídu na svoje.

V skanzene vládne pokoj a ticho, v pozadí počuť len žblnkot potoka. Ak si chcete oddýchnuť či spoznať našu prírodu, tak potom skanzen v Tisovci je tým pravým miestom. My sme sa o tom dnes presvedčili.

Touto cestou ďakujeme Ing. Karolovi Kubínimu, riaditeľovi Metských lesov za jeho prednášku a teší nás, že návštevou skanzenu sme si spríjemnili jarné chvíle.